eFormulieren in Nederland

28/03/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4114     0

Het Programma eFormulieren kan bestaande formulieren (papier of PDF) omzetten in elektronische formulieren gebaseerd op XML. Deze formulieren zijn interactief. Dat wil zeggen dat alleen vragen die van toepassing zijn op de specifieke gebruiker, worden getoond.

Het Programma eFormulieren ontwikkelt en beheert deze formulieren voor verschillende overheidsorganisaties. De elektronische formulieren worden door ons centraal opgeslagen en via uw website in uw eigen huisstijl aangeboden.
Het Programma eFormulieren zorgt tevens voor de koppeling met landelijke ICT voorzieningen, zodat de elektronische formulieren aangesloten kunnen worden op bijvoorbeeld DigiD en Basisregistraties. Koppeling maakt het mogelijk dat bij de overheid bekende gegevens vooringevuld worden, dat de ingevoerde informatie op juistheid getoetst is en dat gegevens consistent zijn. Dit bespaart zowel de gebruiker als de organisatie tijd.


Het Programma eFormulieren werkt samen met EGEM aan standaard formulieren voor gemeenten.
In een community-vorm werken gemeenten met EGEM aan de (door)ontwikkeling van standaard elektronische formulieren en bijbehorende processen van veelgebruikte gemeentelijke producten.
Samen met BureauTaal hebben we gezorgd dat de nieuwste versie van de standaard formulieren voor gemeenten in begrijpelijke taal geschreven zijn. Begrijpelijke formulieren leveren tijdwinst op, omdat het taalgebruik eenvoudig is en dus makkelijk invulbaar. 

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!