Den Haag wint WebWijzerAward 2007

18/04/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4313     0

Het was even aan onze aandacht ontsnapt, maar einde maart raakte bekend dat Den Haag de WebWijzerAward 2007 heeft gewonnen. Den Haag kreeg de prijs van Burger@Overheid.nl concreet voor twee subsites: Residentie.Net en Ons Haagse Huwelijk .

Residentie.Net is een portaalsite die zich uitsluitend op inwoners van Den Haag richt. Alle mogelijke aspecten van het leven in Den Haag - van politiek over onderwijs en gezondheid tot cultuur - komen er aan bod. De jury vond vooral de manier waarop deze site het politieke reilen en zeilen van Den Haag naar de burger brengt - door onder meer samen met de plaatselijke omroep alle vergaderingen rechtstreeks via het net te laten bekijken - de moeite waard.


Daarnaast toont de site ook dat een online aanwezigheid van de lokale overheid niet tot louter informatie en (online) dienstverlening in enge zin beperkt moet blijven. Deze site zet ook al enkele stappen in de richting van online participatie, een trapje hoger in de klassieke e-government hiërarchie.


Persoonlijk vinden we dat de site een beetje te veel wil bieden en zo in het begin wat overrompelend overkomt. Maar eens je op bepaalde subsites zit, betert dat wel.


Ons Haagse Huwelijk is dan weer een online loket waar aanstaande trouwers of mensen die hun partnerschap willen registreren, de meeste administratieve stappen al kunnen zetten.  

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!