België daalt in e-readiness rangschikking

02/05/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4386     0

Sinds 2000 publiceert the Economist Intelligence Unit elk jaar een E-readiness Rankings rapport. Op basis van een aantal criteria rangschikt het zo de meeste landen. De rangschikking geeft aan hoe ver de landen staan met het toepassen en gebruiken van nieuwe technologieën.

Meest opvallend dit jaar is dat enkele Aziatische landen beter uit de rangschikking komen. Zeker Hong Kong en Singapore hebben een flink stap vooruit gemaakt. De EIU schrijft dit voornamelijk toe aan de overheden in die landen, die een sterke stimulans zijn voor het gebruik van ICT. Positief is dat de EIU besluit dat de digitale kloof, vooral dan tussen landen, kleiner wordt. In de top tien verandert globaal gezien niet zo heel veel. Toch zijn er nogal wat verschuivingen omdat de EIU enkele criteria heeft aangepast. België zakt tegenover vorig jaar drie plaatsen tot de 20ste in de rij. Het staat daarbij voor landen als Ierland, Frankrijk of Israël, maar toch ook flink achter Nederland of Oostenrijk.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!