Internet en de Franse presidentsverkiezingen

16/05/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3394     0

Wie de voorbije Franse presidentsverkiezingen van dichtbij gevolgd heeft, zal ook wel gemerkt hebben dat het internet er een heel belangrijke rol in heeft gespeeld. De belangrijkste kandidaten zouden ongeveer tien procent van hun campagnebudget aan het internet besteed hebben.

Belangrijker is echter dat ook heel veel journalisten en burgers het internet gebruikt hebben als medium om de campagnes - al dan niet kritisch - te volgen en te debatteren over de kandidaten. Op de site van het World Egov Forum staat een interessant artikel dat het hele gebeuren schetst.


Ondertussen heeft de nieuwe president al in le Journal du Net een uitgebreide nota laten publiceren waarin hij uitlegt hoe belangrijk hij de informatisering en meer bepaald het internet vindt. Hij ziet het internet onder meer als een speerpunt bij burgerparticipatie, en wil de inspanningen op het vlak van e-government beter coördineren en intensifiëren.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!