Tot 40 % besparing dankzij e-gov

23/05/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3315     0

Het Duitse bedrijf b.i.t. Consult voerde een onderzoek naar het mogelijke besparingseffect van het invoeren van e-government bij lokale overheden. Het kwam op een totaal van 1000 tot 2000 processen die geregeld terugkomen. 10 tot 20 procent van die processen leggen een beslag op 80 tot 90 procent van de personeelswerking.


Volgens het onderzoek kan het inzetten van e-government voor deze kernprocessen tot 40 procent besparingen opleveren. De grootste potentiële besparing zit bij de achterliggende processen, de zogenaamde back-office. Het rapport raadt dan ook aan om van binnen naar buiten te werken. Dit is eigenlijk een bevestiging van wat we de laatste jaren al in de praktijk zien.


We kunnen ons daarbij wel de vraag stellen of het nog wel om e-government gaat, en niet om louter automatisering van gewone werkprocessen. Interne processen stroomlijnen en automatiseren is iets wat bij elke organasatie of elk bedrijf besparingen kan opleveren.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!