E-Content Plus moet digitale inhoud verbeteren

29/06/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4162     0

Het Europese "Directorate-General for Information Society & Media" doet deze maand een oproep om voorstellen in te dienen in het kader van het programma "E-Content Plus", dat loopt over de periode 2005-2008.

Het doel: het bevorderen van nieuwe technologische oplossingen die de toegangsmogelijkheden en het gebruiksgemak van digitale inhoud en multi-taal omgevingen moeten bevorderen. Het is de bedoeling om bepaalde sectoren waarin deze ontwikkeling te traag gaat, een boost te geven, aldus de initiatiefnemers.

Het gaat daarbij ondermeer om geografische, educatieve, culturele, academische en wetenschappelijke gegevens. Er is ook een budget voorzien om, op Europees niveau, de bestaande verzamelingen in de bibliotheken, musea, nationale archieven en dergelijke digitaal toegankelijker te maken.

Het programma heeft dus als doel de toegang tot digitale inhoud en het gebruik ervan, te verbeteren door een beroep te doen op metagegevens. Meer informatie op de site van de Information Society van de EU.

Bron: DotGov Express

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!