E-stemmen kan verkiezingen beïnvloeden

22/08/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4106     0

De resultaten van de laatste verkiezingen in Ierland hadden er anders kunnen uitzien als er een of andere vorm van e-stemmen of op afstand stemmen was ingevoerd.

Dit is tenminste een van de conclusies uit een onderzoek door het communicatiebureau Damovo. Bij de laatste (niet verplichte) verkiezingen kwamen ongeveer twee miljoen mensen opdagen. Volgens het onderzoek waren daar nog bijna 400.000 stemmen bijgekomen mocht men ook online, via een speciale telefoon of sms hebben kunnen stemmen.


Ongeveer 44 procent van de mensen die deelnamen aan het onderzoek en die niet gestemd hadden, zegden dat ze dat niet hadden gedaan omdat het te moeilijk was op de dag van de verkiezingen.


51 van alle ondervraagden zegden dat ze wel elektronisch hadden willen stemmen mocht dat mogelijk geweest zijn. Bij de leeftijdsgroep tussen 18 en 34 stijgt dat percentage tot 66 procent. Zeker voor deze leeftijdsgroep is elektronisch stemmen belangrijk: van de 18 tot 24 jarigen was de helft niet gaan stemmen.


Meer Info bij ENN.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!