Naar een E-Gemeente/Stad 2008?

11/09/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3344     0

In zijn afsluitende toespraak op het colloqium “Eenvoudigste Gemeente/Stad 2007” (zie vorig bericht) benadrukte minister Bourgeois het verband tussen administratieve vereenvoudiging en eGovernment.

Administratieve vereenvoudiging is in veel gevallen inderdaad een noodzakelijk voortraject voor succesvol eGovernment, indien we willen vermijden dat we een bureaucratische papiermolen vervangen door een onoverzichtelijke elektronicawinkel.

De minister kondigde aan dat het initiatief “Eenvoudigste Gemeente/Stad 2007” in 2008 geflankeerd zal worden door een Vlaams initiatief waarbij lokale initiatieven op het vlak van eGovernment een ondersteuning kunnen krijgen. De roep naar een dergelijke ondersteuning leeft reeds lang en werd recent nog verwoord als “VIP lokaal” in de strategisch studie geïntegreerd e-government.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!