eID letterlijk in kaart gebracht

12/09/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4133     0

Fedict heeft aan de site van de elektronische identiteitskaart een interactieve kaart toegevoegd. Op die kaart kan je per provincie een lijst met alle gemeenten opvragen. Per gemeente krijg je dan te zien welke eID toepassingen je er kan gebruiken.

We hebben ze niet nageteld, maar Fedict maakt zich sterk dat het er ondertussen in totaal 376 zijn. Of dat op de 589 steden en gemeenten in België veel is, blijft een open vraag. Het cijfer zegt ook niets over de mate waarin de eID al gebruikt wordt voor elektronische toepassingen.


Bij veel gemeenten staat in elk geval alleen nog maar Police on Web vermeld, een toepassing die inderdaad in elke gemeente gebruikt kan worden.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!