Luister! De Leuvense gemeenteraad...

13/09/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3536     0

Tijdens de gemeenteraad van 27 augustus testte de stad Leuven een nieuw systeem uit om de vergadering uit te zenden via internet. Niet via een webcam, maar wel via audio-streaming. De resultaten waren positief en het is de bedoeling om vanaf nu alle bijeenkomsten van de gemeenteraad live via streaming uit te zenden. Achteraf is het audioverslag ook te herbeluisteren via leuven.be. Daarnaast worden de audio-fragmenten opgeknipt in stukken, volgens spreker en volgens agendapunt. Vervolgens wordt de tekst van het schriftelijke verslag in het geïndexeerde audio- of videobestand geïntegreerd. Geïnteresseerden kunnen zo de tussenkomsten van alle gemeenteraadsleden niet alleen nalezen, maar ook herbeluisteren.
Op maandag 24 september 2007 om 19.00 uur presenteert de stad Leuven deze nieuwe dienstverlening in de gotische zaal van het stadhuis (eerste verdieping), Grote Markt 9 te Leuven. Aanwezigen krijgen onder meer een demo te zien van het systeem aan de hand van proefopnames tijdens de gemeenteraad van 27 augustus 2007. Contactpersoon is Wouter Pelgrims.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!