E-depot in Lissabon

19/09/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4267     0

Eén van de zes Belgische finalisten die morgen kans maken op de Europese eGovernment award te winnen is het project E-Depot.


Context
In 2003 waren voor het opstarten van een onderneming nog 56 dagen nodig; in 2004werd dit teruggebracht tot 26 dagen. Het project e-Depot wil er voor zorgen dat een onderneming kan opgericht worden in drie dagen. E-Depot is een eenvoudig en snel hulpmiddel dat de notaris toelaat de formulieren en oprichtingsakten van ondernemingen te ondertekenen en neer te leggen in alle administratieve databanken. Ook de fiscale, sociale en kadastrale opzoekingen gebeuren via elektronische weg.

Twee sporen

Om dit te kunnen realiseren waren zowel juridische als technische vernieuwingen noodzakelijk.
De Dienst Administratieve Vereenvoudiging heeft het nieuwe wettelijke kader gecreëerd dat een volledig “paperless” procedure toelaat via e-Depot. Op technisch gebied is het e-Depot project een voorbeeld van een Service-Oriented Architecture (SOA) implementatie.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van volgende technologieën: webservices (SOAP, WSSE, SAML), de functies van " data manipulation " (XML, XQuery, XmlBeans), " messaging " (JMS, WLI message broker) in een framework WebLogic (workshop control architecture) op een " application server " BEA WebLogic Integration 8.1.4.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!