De Lijn schakelt eID intelligent in

12/10/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4360     0

Onder meer Fedict doet flink wat inspanningen  om aan te tonen dat de eID kaart toch al vrij nuttig is, met zelfs een site die alle toepassingen letterlijk in kaart brengt. Toch hoor je nog vaak de opmerking dat je ze in de praktijk eigenlijk nooit nodig hebt of echt ten volle kan gebruiken.

Voor wie een abonnenement op De Lijn moet nemen, wordt sinds kort duidelijk dat de eID kaart wel degelijk tot meer in staat is dan gewoon je identiteitsgegevens bekend maken. Dankzij een koppeling met de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid weet het systeem van De Lijn na het inloggen namelijk meteen wat de gezinssituatie van de aanvrager is.


Op deze manier krijgt de gebruiker automatisch het voor hem of zijn gezinsleden meest voordelige abonnement voorgeschoteld. Ook eventuele kortingen of tegemoetkomingen door bijvoorbeeld de lokale overheid worden in principe meteen toegekend.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!