Resultaten van internetkiosken in Kortrijk

16/10/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3262     0

De afgelopen jaren installeerde de stad Kortrijk een aantal kiosken en computers op openbare plaatsen in de stad en de omgeving. Bedoeling was dat mensen zonder computer met internetverbinding op deze manier toch op het inernet zouden geraken.

De eerste resultaten van dit project zijn blijkbaar bekend, want vanuit Kortrijk heeft men een beschrijving van dit initiatief op Epractice gezet. Het project lijkt redelijk succevol te zijn: er komt toch een flink deel mensen op af die thuis geen internetverbinding hebben. De meesten komen om gewoon op het internet te surfen en informatie op te zoeken, een deel komt om naar werk te zoeken, en een klein deel om contact te houden met familie of vrienden.


Of deze infrastructuur ook gebruikt wordt om in contact te treden met de (lokale) overheid, wordt spijtig genoeg niet vermeld.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!