Geen Office 2007 bij federale overheid?

09/11/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3491     0

Volgens een artikel in IT Professional ondersteunt Fedict geen upgrade naar Office 2007 voor de federale overheidsdiensten. Departementen die willen overstappen naar Office 2007, zullen dat op eigen risico moeten doen, aldus het blad.


Dit is een gevolg van een beslissing van de ministerraad om vanaf september 2008 alleen het ODF-formaat nog toe te laten voor het uitwisselen van elektronische documenten. Volgens Peter Strickx van Fedict biedt Office 2007 nog onvoldoende ondersteuning voor ODF.


In de mate dat ze met de federale overheid aanpasbare kantoordocumenten moeten uitwisselen, heeft deze beslissing van de ministerraad ook gevolgen voor andere overheden en burgers. Voor zover we weten zijn hier nog niet echt (bindende) afspraken over gemaakt, maar zeker in relatie met de burger lijkt ons dat toch wel belangrijk.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!