Police-on-web geen succes

09/11/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3421     0

Een tijd geleden pakte Fedict trots uit met Police-on-web, een e-loket waarmee mensen bepaalde misdrijven kunnen aangeven. Volgens een bericht van Belga kent het loket niet veel succes. Sinds juni zouden slechts 1225 Belgen het e-loket gebruikt hebben.

Helemaal onlogisch is dit beperkte succes niet, lijkt ons. Ten eerste is er toch een serieuze technische drempel: je moet inloggen met een eID, een burgertoken of inloggegevens van de Federale Portaal. Daarnaast zijn er ook wel wat beperkingen wat betreft het soort misdrijf en de omstandigheden. Zo kan je er voorlopig alleen fietsdiefstallen, winkeldiefstallen en vandalisme mee aangeven, en mogen er bijvoorbeeld geen gewonden gevallen zijn.


Misschien had men het beter nog iets langer als een proefproject beschouwd, en er pas na enkele verbeteringen of toevoegingen breder mee uitgepakt.

Binnenkort komen er volgens het bericht enkele nieuwe functies: in plaats van alleen een diefstal van een fiets, zal je ook de diefstal van een bromfiets (!) kunnen aangeven. Interessanter is dat je ook politietoezicht voor je huis tijdens afwezigheid zal kunnen aanvragen.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!