eID ook bij bedrijven onbekend

23/01/2008     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4118     0

Er komen almaar meer signalen dat de eID nog lang niet het succes is dat de federale overheid voor ogen had. Er zijn wel initiatieven om het gebruik aan te zwengelen, zoals de kaart met toepasingen, maar er is toch nog meer werk aan de winkel.

Uit een recente enquête door Agoria blijkt nu ook dat de eID kaart bij bedrijven niet echt vaak gebruikt wordt. Er namen weliswaar slechts 224 bedrijven deel aan het onderzoek, maar als slechts 28 procent van hen zegt één van de drie belangrijkste toepassingen te gebruiken, is er toch een probleem. 87 procent zegt de kaart totaal niet in professionele context te gebruiken.


Als belangrijkste reden voor het karige gebruik noemen de respondenten de gebrekkige informatie over het gebruik en de toepassingen van de kaart. Dat nog altijd niet iedereen een eID heeft, is volgens hen ook een reden. Deze reden valt volgend jaar wellicht helemaal weg, omdat iedereen dan een eID zou moeten hebben. Maar tegen dan zal er toch nog wat werk aan de winkel zijn om het effectieve gebruik te stimuleren.


We kregen van Agoria de volledige resultaten. (Klik op bekijken als html)

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!