Forrester twijfelt aan eID in België

08/04/2008     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3695     0

Volgens een rapport van onderzoeksbureau Forrester loopt het in Europa niet zo vlot met de elektronische identiteitskaarten. Volgens Forrester zouden de eID kaarten in bijna alle 12 Europese landen waar ze al in voege zijn, niet alleen voor officieel maar ook voor privégebruik bedoeld zijn. Toch zouden er maar heel weinig toepassingen vanuit de bedrijfswereld ontstaan. Forrester heeft maar één dienst gevonden die al van in het begin van het eID project niet op de overheid gericht was.

Dit was het geval in Zweden, waar de overheid een identificatiemiddel dat door de banken al gebruikt werd, heeft overgenomen voor zijn eID kaart.

In een reactie op de site van IT Professional klinkt het vanuit Fedict dat dit niet echt klopt: “Als je naar de interactieve landkaart op de eID-site kijkt, dan kan je zien dat er meer dan driehonderd applicaties voor de eID bestaan, zowel van de overheid als van de privé,” zegt Mila Druwe van Fedict. Wat Forrester zegt zou dus niet kloppen, maar dat is niet zo verwonderlijk. “Het is ook moeilijk te vinden, want niemand is verplicht om het gebruik van de eID aan ons te melden. Wij weten zelf ook niet hoeveel applicaties er ondertussen bestaan.”

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!