Authentieke bronnen vervangen geboorteakten (gedeeltelijk)

30/06/2008     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4563     0

De federale ministerraad heeft geboorteakten overbodig gemaakt voor zo’n 24 (federale) procedures. In plaats daarvan zal de federale overheid gebruik maken van authentieke gegevensbronnen.

Eén van de gevolgen is dat bijvoorbeeld 15.000 kandidaat-politieagenten per jaar niet langer een geboorteakte moeten ophalen in hun geboortegemeente om bij hun kandidatuur te voegen. Daarnaast wordt de verplichte voorlegging van de geboorteakte of administratieve attesten in 23 andere gevallen afgeschaft. Hierdoor wordt het eenvoudiger om zich kandidaat te stellen voor verschillende functies, om te worden erkend als deskundige, om een sociale of pensioenuitkering aan te vragen,...
Daarmee scharen zowel de federale als de Vlaamse regering zich achter de slogan "Vraag niet wat je al weet." Om het voor lokale besturen ook mogelijk te maken om dit principe maximaal toe te passen is het noodzakelijk dat zij eveneens toegang krijgen tot de authentieke gegevensbronnen van de federale en Vlaamse overheid.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!