Tax-on-web wint aan belang

04/07/2008     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3583     0


Volgens een artikel in Data News zou Tax-on-Web dit jaar de kaap van 1,5 miljoen aangiften kunnen ronden. Op 2 juli om middernacht werd de dienst afgesloten voor de huidige aangifte door particulieren. De teller stond toen op 1.020.855 aangiftes.

Als je dat cijfer gaat opsplitsen, merk je echter wel dat Tax-on-Web bij het grote publiek eigenlijk nog relatief weinig gebruikt wordt. Burgers hebben slechts 60.129 aangiften ondertekend met de eID, en 236.293 met een token. Daarnaast zijn 666.955 aangiften ingevuld door ambtenaren en 57.478 door mandatarissen (boekhouders e.d.). Deze laatste groep heeft wel nog tijd tot eind oktober om een aangifte via Tax-on-Web te doen. Het is hierom dat men bij de FOD Financiën hoopt de kaap van de 1,5 miljoen aangiften nog te kunnen bereiken.


Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!