Prijs voor beste idee hergebruik data

09/07/2008     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3374     0

De overheid beschikt over een massa aan gegevens waar vaak niet veel mee gebeurt. Of waar toch veel meer mogelijk mee zou zijn. Dat dacht men toch in het Verenigd Koninkrijk.

Het Cabinet Office heeft er onder de naam Show Us a Better Way een wedstrijd opgezet waarbij mensen ideeën kunnen aandragen om beter om te gaan met publieke informatie. In totaal is er 20.000 pond te winnen. Om te laten zien dat het de regering menens is, heeft ze daarnaast bovendien ook een gigantische extra schat aan informatie ter beschikking gesteld.


Na een week waren er al 150 ideeën. je kan deze op de site nalezen. Elk idee wordt kort beschreven, inclusief welke informatie(bronnen) er nodig zijn om het te realiseren. Een knap initiatief dat opvolging waard is.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!