Provincie Quêbec voor rechtbank wegens gebruik Microsoft software

29/08/2008     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3340     0

Bij ons blijft het hooguit nog beperkt tot beleefd protest, maar in Canada wordt de provincie Québec voor de rechtbank gedaagd wegens gebruik van Microsoft software. Een organisatie die open source software promoot, heeft de provincie Québec aangeklaagd omdat ze voor software van Microsoft heeft gekozen.

Volgens FACIL, zoals de organisatie heet, had de provincie een openbare aanbesteding moeten uitschrijven voor de keuze van nieuwe software. Zo had ook open bron software een kans moeten krijgen. Maar volgens de organisatie heeft men bewust geen aanbesteding uitgeschreven om rechtstreeks voor Microsoft te kunnen kiezen.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!