Studiedag e-democratie

10/03/2009     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3477     0

De onderzoekscentra Memori (KHMechelen) en Docarch (KULeuven) bekeken wat er op het vlak van e-democratie gaande is in binnen- en buitenland. Bovendien zetten ze drie heel concrete experimenten op in nauwe samenwerking met de Stad Antwerpen, de Stad Kortrijk en de Gemeente Bonheiden. Op de studiedag worden de mogelijke benaderingen van e-democratie gebundeld en wordt een overzicht gegeven van de principiële en praktische consequenties. U krijgt niet alleen de onderzoeksbevindingen gepresenteerd. Ook praktijkmensen worden aan het woord gelaten die hun expertise met lokale e-democratie met u zullen delen. Op de studiedag wordt gebundeld wat er op dit vlak zoal mogelijk is en welke praktische gevolgen de verschillende keuzes hebben:


• E-democratie en e-inspraak staan in Vlaanderen nog in de kinderschoenen. Lokale overheden hebben hierin een rol te spelen. Maar hoe kunnen ze dit aanpakken?
• Inspraak en beleid lijken elkaar wel eens voor de voeten te lopen. Kunst is om het mooi in balans te brengen, maar hoe begin je eraan?
• Inspraak maakt gebruik van een kleurrijk methodiekenpalet. Biedt online inspraak hierbij een meerwaarde?
• Wat zijn de randvoorwaarden om dit alles op een doordachte wijze te realiseren?
• Is dat haalbaar met een beperkt budget?
• Hoe pakt u dit aan als communicatie- of ict-verantwoordelijke?

 

Geïnteresseerd? Neem een kijkje in onze evenementenkalender!

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!