Studiedag I-scan

10/03/2009     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3461     0

e-Government: nieuwe kans of nieuw probleem?

 


Achter de schermen bij Vlaamse gemeenten


De Hogeschool Gent onderzocht in meer dan dertig Vlaamse gemeenten de relatie tussen ICT en de gemeentelijke organisatie. Het blijkt om een complexe verhouding te gaan. ICT kan een grote invloed hebben op de modernisering van de organisatie. Het kan de relaties tussen diensten wijzigen en de werking van de organisatie verbeteren. Maar de organisatie zelf, met haar eigen werking, structuur en cultuur, heeft ook een sterke invloed op de inzet van ICT. Als de aansturing ontbreekt en elke dienst afzonderlijk met ICT aan de slag gaat, dan leidt ICT niet tot meer samenwerking, maar kan het net de scheiding tussen diensten versterken en de samenwerking bemoeilijken. De resultaten zijn neergeschreven in een boek, het eerste boek in een nieuwe reeks over management bij gemeenten. Op deze studievoormiddag brengt Hogeschool Gent, in samenwerking met VVSG en Corvé, verslag uit over hun reis op de brug tussen gemeentelijke organisaties en e-gov. Ze gaan in op de veranderingen die ICT in gemeentelijke organisaties teweegbrengen, maar kijken ook hoe e-gov op organisatiekenmerken botst. Welke rol speelt een ICT-dienst in deze verandering? Hoe is de verhouding met andere diensten? Stuurt het management dit voldoende aan? En hoe zwaar weegt de invloed van leveranciers? Met het boek en deze studiedag willen ze een inzicht geven in de interne keuken van Vlaamse gemeenten. Hoe verloopt de inzet van ICT achter de schermen? 

 

Geïnteresseerd? Neem een kijkje in onze evenementenkalender!

 

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!