UiTinVlaanderen.be is de opvolger van cultuurweb.be.

23/03/2009     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3587     0

UiTinVlaanderen.be is de opvolger van cultuurweb.be. Met een nieuwe naam en design, verbeterde functionaliteiten en een uitgebreider vrijetijdsaanbod wil UiTinVlaanderen.be dé referentie worden voor cultuur en vrije tijd in Vlaanderen. Minstens 1 op 4 Vlamingen moet dit jaar de weg vinden naar de site. Het project wordt gerealiseerd met steun van de Vlaamse Overheid.

 

Van cultuur naar vrije tijd

De omschakeling van cultuurweb.be (in 2005 door CultuurNet Vlaanderen gelanceerd op initiatief van minister Anciaux) naar UiTinVlaanderen.be gebeurt niet toevallig nu. Vandaag communiceren steeds meer steden, gemeenten, regio's en provincies onder het herkenbare label ‘UiT' over het lokale en regionale cultuur- en vrijetijdsaanbod.

Binnen dit UiTnetwerk is UiTinVlaanderen.be de draaischijf met de meest volledige vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel. Wie dat aanbod wil kunnen smaken, moet het eerst vinden en erdoor geprikkeld worden. UiTinVlaanderen.be wil daarbij helpen. Door cultuur naar voor te schuiven als één van de mogelijkheden om de vrije tijd in te vullen, wil de site drempelverlagend werken. Je vindt er niet alleen informatie over o.a. film, theater, dans, muziek en tentoonstellingen, maar ook over cursussen en workshops, sport, lezingen, markten en wandelingen. De opbouw en de redactionele tips zorgen ervoor dat de bezoeker de weg niet verliest. Het e-zine UiTmail (met nu al 52.000 abonnees) en de nieuwe gepersonaliseerde UiTzoekers brengen de tips tot in de mailbox, inclusief aanraders op kindermaat, gelabeld met het icoontje Vlieg.

 

Elk cultuurbezoek een UiTstap

Door de uitgebreide vrijetijdsinhoud, de tips op maat, de gebruikte kleuren en beeldmateriaal en verbeterde functionaliteiten (ook voor slechtzienden) wil de site voor iedereen toegankelijk zijn en de surfer interactief betrekken. Naast de ‘wat, waar, wanneer' informatie vindt de bezoeker er ook gerelateerd nieuws en beeldmateriaal, informatie over ticketverkoop, een wegbeschrijving en restotips in de buurt. UiTinVlaanderen.be wil zo ook van elk cultuurbezoek een echte uitstap maken.  

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!