Problemen met Belpic

05/03/2010     Ongecategoriseerd     Site Administrator     5823     0

Van het FOD Binnenlandse Zaken kregen we een melding binnen rond Belpic. Een aantal gemeenten stelden problemen vast bij het lezen van burgercertificaten.

Wat is nu juist het probleem met Belpic? Met de kaartlezer kant burger cardsit 8, kan de kaart niet geactiveerd worden hetgeen een probleem oplevert bij het lezen van de burgercertificaten. Alle gekende zaken uit het cookbook werden nagezien en ok bevonden. JAVA opnieuw installeren leverde ook geen oplossing op. Na lang zoeken blijkt een tooltje HKCMD.EXE de kaartlezer te blokkeren. Het is een onbelangrijk item van de video-kaart besturing (hotkeyscommand), dat blijkbaar standaard geïnstalleerd wordt op pc's met video-kaart op het moederbord.

 

Hier de oplossing voor gemeenten die met hezelfde probleem kampen: via msconfig het automatisch opstarten van HKCMD voorkomen en dan rebooten. Merk op dat in theorie het tooltje ook via een optie in de software kan afgezet worden, maar dit bleek in de praktijk niet te werken.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!