Uitnodiging infosessie project beeldbank

10/03/2010     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3656     0

Uitnodiging infosessie project beeldbank

 

Zoals u zich misschien herinnert uit eerdere berichten van V-ICT-OR vzw werken de steden Brugge, Gent, Kortrijk en Mechelen momenteel aan een gemeenschappelijk dossier voor de aankoop van een beeldbank. Digipolis functioneert hierbij als zogenaamde ‘opdrachtcentrale'. Digipolis wenst iedereen die graag betrokken wil zijn in dit dossier uit te nodigen voor een bijeenkomst op 31 maart.

Door samen te werken wensen de initiatiefnemers het mogelijk te maken om o.a.fotomateriaal, ingescand materiaal en bewegend beeld georganiseerd te beheren en uit te wisselen over de grenzen van verschillende afdelingen en domeinen heen. Bovendien hopen ze dankzij de beeldbank dit materiaal zowel intern binnen de organisatie als extern te kunnen ontsluiten.

De initiatiefnemers boden reeds eerder de mogelijkheid aan aan andere besturen om zonder aankoopverplichting vernoemd te worden in het bestek van de nieuwe beeldbank. Zo kunnen zij na de toewijzing en wanneer de voorwaarden hen interesseren een beeldbanksysteem aankopen. Zij moeten hierbij geen nieuwe procedure voeren en kunnen zo op een vlottere manier zorgen voor een dienstoverschrijdende oplossing om met het gevarieerde aanbod aan beeldmateriaal binnen hun organisatie om te gaan.

Al meer dan 90 organisaties (gemeenten, steden, ocmws, provincies, erfgoedcellen, ...) reageerden en zullen met naam in het bestek worden opgenomen. Zij ontvingen ook allemaal een uitnodiging voor een infosessie die binnenkort wordt georganiseerd. Daar krijgen ze meer uitleg over het project, de procedure, de timing en dergelijke meer.

Ook de organisaties / besturen die nog niet bij deze meer dan 90 besturen horen zijn van harte welkom op deze infosessie.
Kortom: gaf u nog niet op dat uw organisatie eventueel wil vermeld worden in het bestek beeldbank, maar heeft u toch interesse om meer te vernemen over dit project? Ga dan naar de infosessie op woensdag 31 maart 2010. Vanaf 9.30 uur (ontvangst vanaf 9 uur) vindt de infosessie plaats in het auditorium van het PAC (Provinciaal Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent). U kunt achteraf laten weten of u alsnog wilt vermeld worden in het bestek.

Men verwacht per bestuur maximum drie personen. Best laat u tegen ten laatste maandag 22 maart 2010 weten wie en met hoeveel personen u aanwezig zal zijn. U kunt hiervoor contact opnemen met Els Uytterhoeven van de Dienst Voorlichting van de Stad Gent, tel. 09 266 52 23, e-mail els.uytterhoeven@gent.be. 

Ter info: het PAC is te bereiken met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Gent Sint-Pieters neemt u bus 55, 58 t.e.m. 74, 76, 77 of tram 21 of 22 halte Gent-Zuid. Indien u met de auto komt, neemt u best de E40 of de E17 richting Gent. U volgt de afrit Gent-Centrum. Bij de splitsing ‘Gent-Centrum - Alle richtingen' blijft u ‘Gent-Centrum' volgen. Aan de verkeerslichten rijdt u rechtdoor. U komt uit op de parking ‘Zuid' waar u betalend kunt parkeren.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!