Kennisdag rond informatie- en kennismanagement een groot succes

19/03/2010     KPLO     Site Administrator     3784     0

Deze donderdag (18/03/2010) organiseerden V-ICT-OR en VVSG in het kader van het project KPLO een studiedag voor lokale besturen rond kennismanagement te Vilvoorde, in de gebouwen van Living Tomorrow. Het was een leerrijke en zonnige dag met een verscheidenheid aan sprekers die het publiek van meer dan 100 deelnemers meevoerden naar een dieper inzicht in kennismanagement. De dag begon met een ontbijt en een welkomstwoordje. Daarna werd er een begrijpbaar en omvangrijk kader gepresenteerd omtrent het ‘wat' en het ‘hoe' van kennismanagement door Jurgen Truyen (Deloitte). Dit werd gevolgd door presentaties van Juan Arregui Mc Gullion (Europese Commissie) en Herman Callens (VVSG) omtrent de webgebaseerde netwerk- en leerplatformen ‘ePractice.eu' en ‘Ambtenaar 2.0'. Suzanne Verdonschot (Kessels & Smith) wijdde ons in in de theorieën over kenniswerkers en deelde ons de resultaten van de kenniswerkerstest mee, die de deelnemers op voorhand hadden kunnen invullen. Op de middag was een uitgebreide lunchpauze voorzien, die samen met de eerste lentezon, het recept vormde voor een aangename middagpauze waar gezellig gebabbeld, genetwerkt en gegeten kon worden. De middagsessie werd op gang getrokken door Hans Van Heghe (ICMS) met de voorstelling van de nieuwe kennismanagementtool voor lokale overheden KPLO genaamd (=KennisPlatform Lokale Overheden). Hierna volgde een praktijkvoorbeeld van Dany Van Goethem (Gemeente Beveren) omtrent samenwerking en competentiedelen tussen gemeentes in het Waasland. Vervolgens gaf Hannelore Calmeyn (VOV) een uiteenzetting over het gebruik en het nut van lerende netwerken. Na een welgesmaakte koffiepauze met gebak werd het tijd om zelf de mouwen op te stroppen en deel te nemen aan één van de zes ronde tafel gesprekken. Hier werd van mening gewisseld en constructief nagedacht over de 6 gekozen onderwerpen die centraal staan bij het beheren van kennis. Om te besluiten werden de conclusies van elke groep gedeeld in grote groep en volgde de receptie waar er werd nagebabbeld over een geslaagde kennisdag!

Alle informatie en presentaties die op deze kennisdag gegeven werden, vind je hier.
Een klein aantal foto's van de kennisdag kan je terugvinden in de fotogalerij.

Het project Kennisplatform Lokale Overheden (KPLO) is een project van V-ICT-OR en VVSG in samenwerking met Deloitte en ICMS - met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Vlaamse Overheid (Hermesfonds).

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!