Hebben lokale besturen wel een website nodig?

18/08/2010     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3383     0

Hebben we vijftien jaar na 1995, toen de eerste gemeentelijke websites in Vlaanderen het licht zagen, nog wel een website nodig? Kunnen we niet veel beter en efficiënter gebruik maken van de nieuwe kanalen à la Facebook, Twitter, mobiele media,...?

Op zijn blog stelt Pete Blackshaw de algemene vraag: do brand websites still matter? Zijn antwoord is: ja, maar op een andere manier dan vroeger. Websites van organisaties zullen niet verdwijnen, hun rol wordt misschien zelfs belangrijker, maar minder zichtbaar.

Een website is niet langer dé etalage van het lokale bestuur. Eerder evolueert de lokale website naar een centrale hub die het hart van de lokale communicatie uitmaakt en vanwaaruit de verschillende kanalen en media kunnen worden aangedreven.

Hoe deze nieuwe functie van de lokale website moet worden ingevuld, is één van de thema's die op de Dag van de Lokale Website in heel wat workshops en seminaries zal meespelen, soms prominent, soms op de achtergrond. Kom het mee ontdekken op 16 september in Gent!

(met dank aan Mark Mestdagh voor de tip)

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!