Hoe ondernemersvriendelijk is de website van uw gemeente?

31/08/2010     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3426     0

Unizo stelde vanmorgen het onderzoeksrapport “Hoe ondernemersvriendelijk zijn de Vlaamse gemeentelijke websites?” voor te Brussel. Het kwam tot stand dankzij steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. In dit onderzoek werd de kwaliteit van de gemeentelijke digitale dienstverlening onderzocht. Daarvoor screenden de onderzoekers de websites van de 308 Vlaamse steden en gemeenten. Zo brach­ten ze het aanbod van producten op de gemeentelijke websites, zoals de milieu­vergunning, ruimtelijke uitvoeringsplannen en terrasvergunning, samen met de di­gitale transactiemogelijkheden (formulier downloaden, elektronisch afhandelen,…) in kaart. De resultaten werden verwerkt tot een globaal rapport voor Vlaanderen alsook voor elke gemeente/stad een individueel rapport. De rapporten geven een stand van zaken van de gemeentelijke digitale dienstverlening aan ondernemers. Daarnaast ondersteunt het rapport ook gemeenten en steden in de uitbouw van hun digi­tale dienstverlening door concrete aanbevelingen te formuleren.  

 

Voor meer informatie (o.a. het globale onderzoeksrapport) kunt u hier terecht. Bent u geïnteresseerd? Hebt u de presentatie van vandaag gemist? Vergeet dan zeker niet te komen naar de presentatie van dit rapport door Unizo op de dag van de lokale website op 16 september te Gent.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!