Wat is het "Citadel Statement"?

21/10/2010     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3604     0

Gisteren vond in Brighton (UK) een brainstorm plaats waarbij een allereerste begin werd gemaakt van het Citadel Statement, een document dat op 14 december in Gent zal worden voorgesteld. Die dag gaat immers een Europese studiedag over lokaal e-government door. Thema is: hoe kunnen nationale overheden en de Europese Unie de ontwikkeling van ICT en e-government in lokale besturen ondersteunen? De conferentie vindt plaats in het kader van het Belgische EU voorzitterschap en wordt gevolgd door de conferentie “Lift-off towards Open Government”.

Op initiatief van Corve en in samenwerking met het Europese “Smart Cities” project en LOLA, the Linked Organisation of Local Authority ICT Societies (waar V-ICT-OR in participeert), werden ideeën verzameld voor een document dat nu eens niet de vraag stelt, "Wat moeten lokale overheden doen om aan de Europese richtlijnen te voldoen?", maar wel: "Wat kunnen/moeten Europese en nationale overheden doen om lokale overheden beter te ondersteunen bij het uitbouwen van e-government?". Binnenkort krijg je als medewerker van een lokale overheid de kans om verder mee te schrijven aan die manifest en ideeën te leveren. We houden je op de hoogte.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!