Hoe zullen overheden in 2020 communiceren met burgers en bedrijven?

26/10/2010     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3705     0


Kortom vzw viert haar 10e verjaardag op maandag 29 november tijdens het congres ‘Overheidscommunicatie 2020'.  

 

Tijdens het najaarscongres van Kortom (Vereniging voor Overheidscommunicatie) worden de voorbije en toekomstige ontwikkelingen in overheidscommunicatie in kaart gebracht. Keynote speakers Noël Slangen en Patrick Janssens geven hun eigenzinnige kijk op overheidscommunicatie vroeger en nu. Kortom viert die dag haar 10e verjaardag en reikt voor het eerst een Prijs voor Overheidscommunicatie uit. Je vindt het volledige programma op www.kortom.be.


10 jaar Kortom
Op 29 november 2000 werd in Antwerpen de vzw Vereniging voor Overheidscommunicatie opgericht. Een twintigtal communicatieambtenaren wilden met een eigen vereniging ijveren voor een verdere professionalisering van hun vak. De organisatie kreeg ‘Kortom' als roepnaam. Exact tien jaar later peilt Kortom tijdens haar verjaardagscongres naar de voorbije en toekomstige ontwikkelingen in overheidscommunicatie.

 

Kortom reikt tijdens dit verjaardagscongres voor het eerst de Prijs voor Overheidscommunicatie uit. Een vakjury bekroont het meest verdienstelijke communicatieproject van een overheid van de voorbije drie jaar. Met deze prijs wil Kortom het belang van overheidscommunicatie onderstrepen en overheden belonen die communicatie bewust en succesvol inzetten bij het voeren van hun beleid.


Vroeger, nu en later
Tijdens het Kortom-startcongres pleitte Patrick Janssens voor een geïntegreerde rol van communicatie bij de voorbereiding en uitvoering van het beleid. Tien jaar later evalueert hij zijn uitspraken en blikt vooruit op de ontwikkelingen in overheidscommunicatie en de rol daarin van ambtenaar en politicus. Noël Slangen start het congres met zijn eigenzinnige kijk op de manier waarop overheden in het voorbije decennium communiceerden en wijst op belangrijke aandachtspunten voor de toekomst.

 

Die dag komen ook zes andere experts aan bod die hun toekomstvisie uiteenzetten onder meer op het vlak van lokaal communicatiebeleid, imagovorming, de rol van de communicatieprofessional, de ontwikkelingen in de media en de invloed van netwerksites. Er zijn elf gesprekstafels gepland waarbij een beperkte groep communicatieambtenaren een groepsgesprek voeren over een interessant thema of communicatieproject.


Informatie
Je kan het congresprogramma downloaden en inschrijven via www.kortom.be. Meer informatie: Kortom vzw, Joost Ramaut, Postbus 136, 8000 Brugge, info@kortom.be.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!