Het IPDC-project - Voorkom gebrekkige gemeentelijke dienstverlening!

04/11/2010     Algemeen nieuws en IPDC     Site Administrator     4016     0

Testaankoop liet onlangs een onderzoek uitvoeren bij 159 steden en gemeenten naar de kwaliteit van hun dienstverlening. Uit de studie komt naar boven dat één derde van de onderzochte gemeenteadministraties al bij al slechts redelijk of zelfs zwak scoorde, ondanks het feit dat de gevraagde informatie en diensten normaal voor hen zowat dagelijkse kost zouden moeten zijn. Die gemeenteadministraties kunnen en moeten hun dienstverlening nog een stuk opvijzelen, met name via het ter beschikking stellen van brochures en voldoende informatie op hun websites en door middel van een volgehouden opleiding van hun loketbedienden. De interbestuurlijke producten en diensten catalogus (iPDC), die alle producten en diensten van de overheid (zowel Vlaamse, lokale, provinciale als federale) verenigt in een centraal onderhouden databank, wil graag deze en alle andere gemeenten en steden helpen bij het verbeteren van hun dienstverlening.

De vorderingen van het project, dat nog in volle ontwikkeling is, kan je nu reeds online bekijken. De Vlaamse producten worden aangeleverd door de Vlaamse Overheid en de lokale producten worden aangeleverd door het IPDC-consortium (waarvan V-ICT-OR en VVSG lid zijn). Zoals je kan zien werden er al heel wat producten beschreven en in de toekomst zullen er gegarandeerd nog aardig wat producten bijkomen! Voor meer informatie over dit project, contacteer info@v-ict-or.be.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!