Trends in 2011? Open data!

06/01/2011     Open Data     Site Administrator     3761     0

Tim Beckers vraagt op de Linked-In groep "Microsoft - Lokale en Regionale Overheid" (http://linkd.in/hveDFr ) welke trends we zien in 2011 voor de elektronische overheid.

Een goede kandidaat: Open data! De Citadel-verklaring van 14 december, http://bit.ly/edj8XU, legt terecht de nadruk op Open Data en doet een oproep om in 2011 enkele concrete cases effectief aan te pakken. Bijvoorbeeld: uurregelingen openbaar vervoer. Het NMBS-debacle waarbij de spoorwegmaatschappij het bestond een app-ontwikkelaar af te dreigen omdat hij van "haar" data gebruik durfde te maken, is hierbij zeker een inspirerende worst practice. Bij voorkeur gaat het hier om gegevens die niet persoonsrelateerd zijn om in een eerste fase eindeloze privacy-discussies te vermijden. Interessante voorbeelden zijn: wegenwerken, kinderopvangplaatsen, lokatiegebaseerde informatie (wie is uw wijkagent, wanneer wordt huisvuil opgehaald, ...). Nog suggesties? Mail naar peter.hautekiet@v-ict-or.be

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!