Trend 2011? De CIO is dood, leve de CIO?

07/01/2011     Ongecategoriseerd         3658     0

Was het Nicholas Carr die er in Does IT matter ooit mee begon? Carr beweerde dat de hedendaagse CIO te vergelijken is met de 'directeur elektriciteit', die rond 1900 in veel firma's aan het werk was. Elektriciteit was toen nieuw, instabiel én cruciaal voor de bedrijfscontinuteit dat er vanuit het beleid speciale aandacht moest worden besteed. Nu elektriciteit een commodity geworden is die gewoon uit de muur komt, zijn er al lang geen directeurs elektriciteit meer. Carr voorspelt het zelfde voor IT en de CIO's. Velen zijn hem sindsdien gevolgd, bijvoorbeeld vrij recent Hans Dobbelaere, zij het met lichtjes aangepaste argumenten. Anderen verklaren de CIO helemaal niet dood, maar zien een nieuw takenpakket op m/v in charge afkomen.. Maar als we opsomming van Guido Van Humbeek overlopen, dan is de kans niet gering dat de CIO na een blik op dit lijstje ter plekke in elkaar stort. De nieuwe CIO weet niet alleen alles over ICT (uiteraard) maar ook over de business van zijn organisatie, hij is een uitstekend strateeg, communicator, geeft kundig leiding aan zijn/haar dienst en wordt natuurlijk afgerekend op de resultaten, niet van zijn/haar dienst maar van de organisatie als geheel.

De nieuwe CIO als witte raaf of zwart schaap?

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!