Gediplomeerd ICT-er? Nee bedankt? (met update)

20/01/2011     Ongecategoriseerd         3843     0

Hoewel de website van de stad Eeklo er zelf niet over rept (http://bit.ly/gkTMt1), verscheen gisteren op de redactie (, via ) het bericht dat de stad Eeklo een informaticaspecialist zonder diploma zoekt. 'Heel de legislatuur zijn verschillende examens georganiseerd en niemand die de eindstreep haalde. Nu willen we een vaste baan, willen we iemand die de ervaring en competentie brengt en niet zozeer iemand met een diploma', zegt burgemeester Loete.

Toch wat wenkbrauwgefrons hier en daar, onder andere op de Twitter van Eddy Van der Stock (@eddyvds) : wanneer gaan lokale besturen beseffen dat lage barema's de oorzaak zijn en niet de 'goedbetaalde' privé?

Een andere vraag is natuurlijk of elke ICT-er in een lokaal bestuur per se een technisch diploma moet hebben, als communicatieve vaardigheden en organisatorisch inzicht minstens zo belangrijk blijken? Maar ook die talenten hebben hun prijs...

Update: ondertussen reageerde de Stad Eeklo (): Het artikel op deredactie.be mist enige nuance. Eeklo zkt een m/v op A niveau. Hij/zij moet geen universitair diploma hebben.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!