V-ICT-OR gaat samenwerken met DNS.be

07/02/2011     Ongecategoriseerd         3530     0

V-ICT-OR vzw gaat samenwerken met DNS.be aan een veiliger en beter gestructureerd internet in België. DNS.be is een vzw die werd opgericht in februari 1999 door ISPA België (Internet Service Providers Association), Agoria en BELTUG (Belgium's communication technology and services user Group). Hun missie bestaat in het registreren van .be-domeinnamen, het toegankelijker maken van het internet en het aanmoedigen van het gebruik ervan. Waarschijnlijk denkt u dan spontaan aan het registreren van domeinnamen. Maar er is meer. DNS.be streeft ook naar een veiliger internet. Een nieuwe techniek die hier bij helpt is DNSSEC. DNSSEC garandeert dat de internetgebruiker onvervalste DNS-gegevens ontvangt. Dit, en nog veel meer staat alvast op het menu van Shopt IT 2011 (12 mei, De Montil).

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!