Nieuw bloed bij V-ICT-OR vzw

17/03/2011     Ongecategoriseerd         3472     0

Deze week verliet stafmedewerker Peter Hautekiet, de V-ICT-OR vzw voor een nieuwe functie binnen VVSG/VLINTER. Wij wensen hem in zijn nieuwe uitdaging veel succes toe. Peter was tewerkgesteld als coördinator van het IWT project 3xI. Zijn functie wordt opgevangen door Anja Van Geert. Vanaf 1 april zal de begeleiding van het bedrijfsconsortium door haar opgenomen worden.

De coördinatie van V-ICT-OR vzw blijft zoals voorheen bij de mensen van het dagelijks bestuur liggen. Samen met onze Vlaamse ICT organisatie staan we immers weer voor een aantal uitdagingen naar onze doelgroep toe. De doorstart van de werkgroep security – als onderdeel van het project 3xI – wil de komende periode vooral duidelijkheid scheppen in de chaos van misverstanden die er zijn betreffende informatieveiligheid wanneer een gemeente en een OCMW beter willen gaan samenwerken.

We blijven ook en vooral achter de schermen een belangrijke rol spelen in de opzet van de interbestuurlijke producten en dienstencatalogus (IPDC). We zitten eindelijk na jaren discussie mee rond de tafel bij de Vlaamse overheid om deze toekomstgerichte service te bouwen.

De geesten zijn ondertussen aan het rijpen om een shared platform te creëren waarin gemeenten hun implementaties met elkaar kunnen gaan delen. Ook de creatie van inventaris 'wie gebruikt welke oplossing voor welk probleem' komt eindelijk opnieuw aan bod.

Onze regionale werking kent zijn doelstelling in het opzetten van een 'community' die korter bij elkaar zit om heel concreet over bepaalde onderwerpen te praten met elkaar. Succesvolle regio's zijn het Waasland en het Meetjesland. Deze opzet wordt gefaciliteerd door het project kennisplatform lokale overheden (KPLO) omdat we er van overtuigd zijn dat de kennistool gebruikt kan worden om ook later de kennis en informatie te delen aan de online community.

De werkzaamheden van Liselotte Bollen, die binnen natuurpunt Vlaanderen in Limburg een werkplek heel dicht bij huis gevonden heeft en niet langer naar het verre Brussel hoeft te pendelen, worden nauwgezet verdergezet door Manu Coene en het ganse V-ICT-OR team. Ook aan Liselotte alle succes in de open natuur!

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!