Gezocht: Gemeenten en lokale gebruikers van (V)KBO-toepassingen!

28/04/2011     Algemeen nieuws         3923     0

Sinds het najaar van 2010 is Hogeschool Gent (i.s.m. Corve, V-ICT-OR & VVSG) gestart met een onderzoek naar het gebruik van de (V)KBO door lokale besturen. De eerste onderzoeksresultaten zijn gebundeld in twee onderzoeksrapporten raadpleegbaar op http://www.iscan.be/. In een tweede onderzoeksfase willen we aan de hand van meerdere focusgroepen het gebruik van de verschillende (V)KBO-ontsluitingstoepassingen onderzoeken. Tijdens deze focusgroepen gaan we dieper in op de gebruiksvriendelijkheid van de ontsluitende toepassingen, de datakwaliteit, enz. Daarom zijn we op zoek naar lokale besturen en ambtenaren die courant gebruik maken van de verschillende (V)KBO-toepassingen. Meer specifiek zoeken we naar gemeenten en/of lokale ambtenaren die intensief of regelmatig gebruik maken van de volgende toepassingen:

- Focusgroep 1: KBO-webinterface en VKBO-GO

- Focusgroep 2: VKBO-gemeenterapporten, -bestanden en KBO-listings

- Focusgroep 3: Bedrijvengidsen

- Focusgroep 4: Themis van Cipal

- Focusgroep 5: Lokovest van Cevi

Focusgroep 1 en 2 vinden idealiter plaats eind mei of tijdens de maand juni. De exacte datum en plaats van afspraak worden in overleg met de kandidaat deelnemers bepaald.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan één van de focusgroepen? Gelieve een mailtje te sturen naar simon.vanderelst@hogent.be.

Ook wie een hard copy wenst van de eerste onderzoeksrapporten kan terecht op dit emailadres.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!