Internationale award voor V-ICT-OR

09/05/2011     Algemeen nieuws         3761     0

Het jaarlijkse internationale congres van LOLA (Linked Organization of Local Authorities), werd dit jaar georganiseerd in Stockholm door V-ICT-OR's zusterorganisatie KOMMITS Zweden. Tijdens het afsluitend galadiner - in de blauwe zaal van het stadhuis waar tevens het nobelprijsgala doorgaat - werd de 'international award for municipalities systems and organizations' uitgereikt aan V-ICT-OR. Dit voor de verdienstelijke werking binnen de internationale samenwerkingsverbanden.

V-ICT-OR hecht veel belang aan de internationale werking omdat benchmarking over de grenzen heen vaak eye-openers zijn omtrent hoe lokale overheden werken, individueel of samen met hun regionale en nationale overheid. Vooral de samenwerking tussen V-ICT-OR en Vlaanderen (o.a. CORVE), werd heel nadrukkelijk als een voorbeeld aangehaald.

De betrokkenheid en drive die V-ICT-OR toont binnen projecten zoals de interbestuurlijke producten- en dienstencatalogus maar ook binnen de Citadel Statement werden als uniek omschreven. Daarnaast is V-ICT-OR tevens de facilitator van de LOLA website (www.lola-ict.org).

Dit congres had deelnemers uit Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten en Canada. V-ICT-OR is terecht fier op de award die een speciale plaats zal krijgen ter motivatie van de dagelijkse werking.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!