Nieuw telefoniecontract Vlaamse overheid nu ook voor lokale besturen

12/07/2011     Algemeen nieuws         4426     0

Vanaf 1 juli 2011 (in praktijk zal het begin 2012 zijn) beschikken de lokale en provinciale besturen ook over de mogelijkheid om in het telefoniecontract van de Vlaamse overheid te stappen. Door mee in dit contract te stappen kunnen ze een fikse besparing op hun telefonierekening realiseren. Met het nieuwe telefoniecontract slaagt ook de Vlaamse overheid erin om te besparen op haar telefonie-uitgaven. Dit maakte minister van Bestuurszaken en Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois bekend.

Eerder al besliste de Vlaamse regering om een nieuwe overheidsopdracht uit te schrijven voor “het aanbieden van een breed gamma van telecommunicatiediensten, bestaande uit vaste spraaktelefonie en marketingnummers, mobiele spraaktelefonie en mobiele datacommunicatie, en de levering van hardware voor mobiele telefonie en datacommunicatie (GSM, Smartphone, PDA)”, verdeeld over de volgende 2 percelen:

-         Perceel 1: Dienstverlening voor vaste spraaktelefonie en marketingnummers;

-         Perceel 2: Dienstverlening mobiele spraaktelefonie en mobiele datacommunicatie, en levering van GSM / Smartphone / PDA Hardware toestellen.

Deze overheidsopdracht werd – opnieuw - gewonnen door Mobistar, die ook het lopende contract (tot 20 juli 2011) heeft. Met het nieuwe contract slaagt de Vlaamse overheid erin om een forse besparing te realiseren.

Minister Geert Bourgeois : "Wanneer je rekening houdt met de BTW, betekent dit nieuwe contract voor de Vlaamse overheid een jaarlijkse besparing van meer dan één miljoen euro. Doordat de Vlaamse overheid nu ook optreedt als aankoopcentrale voor de lokale overheden verhogen we hun mogelijkheden om goede telecommunicatieproducten en -diensten te verkrijgen tegen de best mogelijke prijs. Alle lokale besturen zullen alle informatie ontvangen en kunnen autonoom beslissen of ze al dan niet in dit systeem zullen stappen."

Voor de lokale besturen volgt in het najaar bijkomende informatie over op welke wijze zij in dit contract kunnen stappen en vanaf wanneer. Een eerste overleg in dit verband is gepland op 9 augustus. Meer nieuws volgt daarna.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!