Overheid lanceert data.gov.be, een open data-portaal

27/09/2011     Algemeen nieuws en Open Data         4226     0

Een dag nadat de Vlaamse regering de conceptnota van Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois rond 'open data' goedgekeurde lanceert Fedict (federale overheidsdienst voor ICT) data.gov.be, een portaal voor open data in België.

Via de website data.gov.be, beschikbaar in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels), zullen alle overheidsdiensten de informatie die ze in hun bezit hebben ter beschikking kunnen stellen aan alle burgers en ondernemingen. België volgt daarmee het voorbeeld van landen als Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Data.gov.be zal niet alleen de klassieke overheidsstatistieken bevatten, maar ook allerhande meetgegevens, technische lijsten en openbare databases zoals bijvoorbeeld van de Kruispuntbank Sociale Zekerheid en van Onroerend Erfgoed in Vlaanderen. Vandaag bevat de site zo'n 60 datasets, maar dat aantal zal in de toekomst nog sterk uitbreiden.

Wil je mee denken en werken aan dit initiatief? Post alvast je ideeën en suggesties op het portaal!

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!