Telenet lanceert SchoolNet

12/10/2011     Algemeen nieuws         4735     0

Het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming bereikte op 18 augustus 2011 een akkoord met Telenet voor de uitrol van SchoolNet. Van 2011 tot 2014 zal Telenet aan alle Vlaamse scholen supersnel internet en een aantal gerelateerde diensten, waaronder centrale ICT-beveiliging en bovenschools IT-beheer, kunnen aanbieden tegen gunsttarief. Het uitgangspunt van de overheid was om het toenemende tekort aan bandbreedte en de behoefte aan supersnelle internetdiensten te adresseren. Bij de toewijzing van deze opdracht werd geselecteerd op een aanbod dat het gebruik van elektronische leerplatformen en beveiligd internet in elke klas mogelijk maakt. SchoolNet, dat speciaal ontwikkeld werd voor schoolomgevingen, past naadloos in die ambitie. Telenet werkte een driedelig aanbod op maat uit, waaruit scholen zelf en in functie van hun eigen behoeften kunnen kiezen. Als een school kiest voor SchoolNet hoeft zij geen openbare aanbesteding meer te organiseren. SchoolNet producten voldoen namelijk al aan alle aankoopvoorwaarden en zijn goedgekeurd door de Vlaamse overheid, departement onderwijs. 

Voor meer informatie, zie http://www.ond.vlaanderen.be/nieuws/2011/1005-internet.htm

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!