Verslag van het Waasland ICT overleg te Hamme

14/10/2011     KPLO         3985     0

Gisteren vond het driemaandelijks Waasland ICT regio overleg plaats te Hamme. Op het programma stond een presentatie over Informatieveiligheid, een uiteenzetting over Mid-office, BIGGS en het raamcontract van de provincie Oost-Vlaanderen. Daarnaast vertelde de schepen van ICT de heer Frans Van Gaeveren dat de gemeente Hamme interesse had om een gedeelde ICT medewerker en/of GIS-coördinator vanuit de provincie in te zetten, samen met nog enkele andere omliggende gemeenten.

Uit de discussiemomenten tijdens en na het regio overleg kwamen onder andere de volgende aandachtspunten naar boven:

  • Informatieveiligheid is zeker niet alleen een kwestie van technologie, het is ook een menselijke kwestie. Respecteert het personeel de regels van informatieveiligheid, zijn de regels uitgeschreven en zien ze ook in waarom dit belangrijk is?
  • Mid-Office, een queeste naar het afschaffen van de gescheiden softwarepakketten die niet met elkaar praten en de bijhorende tiendubbele databanken. Wist u dit al?
  • Oost-Vlaamse gemeenten kunnen via het raamcontract van de provincie Oost-Vlaanderen goedkope aankopen doen bij diverse leveranciers.
  • BIGGS levert gemeenten beleidsinformatie door het combineren van kaartgegevens (AGIV, CRAB, VKBO) met allerlei andere gegevens (lokale gegevensbestanden).
  • De V-ICT-OR werkgroep overlegt met de KSZ en de POD-MI met als doel duidelijke veiligheidsrichtlijnen op te stellen, die zullen opgenomen worden in een raadpleegbare databank op de V-ICT-OR website.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!