Regionale ICT-kringen in jouw buurt – A12 Regio en Oost-Limburg starten!

23/11/2011     KPLO         3969     3

Sinds dit voorjaar zijn V-ICT-OR en VVSG actief gestart met het faciliteren en het aanmoedigen van regionaal overleg binnen de lokale besturen op ICT-vlak.  Dit is één van de drie pijlers binnen het KPLO2-project, dat het uitwisselen van kennis tussen lokale besturen wil bevorderen. De andere pijlers zijn de vernieuwde community-website die vorige week werd gelanceerd, en de KPLO-databank waarin uiteindelijk de kennis zal verzameld worden.

De bedoeling van regionaal ICT overleg is, naast het volgen van interessante presentaties, dat IT’ers elkaar en elkaars projecten beter leren kennen en dat men kennis met elkaar deelt. Cruciaal in dit verhaal zijn de mensen die elkaar  moeten kennen en elkaar moeten vertrouwen voor ze klaar zijn om kennis en ervaringen te delen. En daarin kunnen de ICT-kenniskringen een belangrijke rol spelen. Op langere termijn is het ook de bedoeling dat er diepere vormen van samenwerking tot stand komen zoals een samenaankoop van computermateriaal, het samen opstellen van beleidsplannen, veiligheidsplannen en raamcontracten, het samen aanwerven van gespecialiseerd personeel, etc.

Ondertussen zijn er in heel Vlaanderen al een aantal regionale overlegmomenten gestart:

 • Waasland      
 • Brugse Ommeland, Oostkust en Meetjesland (BOM) – bijeenkomst gepland op 25/11
 • Brabantse Kouters
 • Limburgse Kempen
 • Zuidwest-Limburg
 • Regio Rijkevorsel (Antwerpse Kempen)

of zullen ze binnenkort voor de eerste keer samen komen.

Wil je weten of er in jouw buurt al een overleg doorgaat of gepland is of als je interesse hebt om zelf een overleg op te starten, kan je contact opnemen met:

Deel deze post:

Reacties (3)

 1. Van Mingeroet Hans @ 23/11/2011 11:26

  Is er (al) interesse voor een werkgroep in het Gentse?

 2. Manu Coene @ 23/11/2011 12:34

  In de provincie Oost-Vlaanderen zijn de regio's Waasland en Meetjesland reeds actief, en staat de regio Vlaamse Ardennen in de steiger.

 3. Eddy Van der Stock @ 23/11/2011 16:00

  Hans, de regio Waasland is gepland in februari. Er zijn nog twee gespreksronden aan de gang, een voor de regio Pajottenland en een voor de Vlaamse ardennen (beiden in december).
  De kracht van de regiowerking zit hem in het samenbrengen, zonder grote afstanden, van diverse mensen rond automatisering in lokale besturen.
  Elkaar leren kennen, en de projecten waar we mee bezig zijn, is de boodschap.

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!