V-ICT-OR plant de vlag en wil samenwerken aan de “Gemeente van de Toekomst”

07/12/2011     Algemeen nieuws en OSLO     Eddy Van der Stock     5510     1

Vandaag bracht de V-ICT-OR vzw meer dan 15 bedrijven samen om zijn visie voor de Gemeente van de toekomst te tonen. De kern van deze visie ligt voornamelijk in het samenbrengen van competenties uit diverse organisaties en bedrijven om samen een specifiek onderdeel van de gemeente van de toekomst te bespreken en concreet uit te werken.

De conceptuele gemeente van de toekomst ziet er als volgt uit:

Gemeente van de Toekomst

Als eerste cruciaal project wordt een plan opgezet om tot standaarden voor toepassingen in lokale overheden te komen (data- en dossierstandaarden, ontsluiting authentieke bronnen en bouwblokken voor een Midoffice). Met dit project wensen we een antwoord te bieden op de vragen die al geruime tijd op tafel liggen omtrent datastandaardisatie in zijn geheel, waarvoor de basis gelegd werd binnen het project 3xI.

Als “projectmodel” koos de V-ICT-OR vzw voor de beproefde samenstelling die gebruikt werd bij het opzetten van de Interbestuurlijke Producten en Dienstencatalogus. Hierbij buigen marktintegratoren en overheden zich rond een bepaalde problematiek, om samen tot een oplossing te komen die bruikbaar is binnen elk lokaal bestuur.

De voorsprong in uitwerking en kennis die de participerende bedrijven hierbij ervaren is voor hen de belangrijkste troef. Anderzijds wenst V-ICT-OR vanuit zijn diverse overlegorganen, de problematiek rond automatiseringsprojecten in lokale overheden, mee te nemen naar dit nieuwe samenwerkingsverband.

De markt leert op deze manier de besturen beter kennen en omgekeerd. Samen bouwen we aan de “Gemeente van de Toekomst”

Deel deze post:

Reacties (1)

  1. Dany Van Goethem @ 15/12/2011 20:47

    Mooi initiatief
    Ik ben fan

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!