Regionale kenniskring Pajottenland & Zennevallei gaat van start!

03/02/2012     KPLO         3395     0

Op 2 februari ging, onder impuls van de lokale ICT-dienst, in Dilbeek het eerste ICT overleg tussen steden, gemeenten & OCMW’s uit de regio “Pajottenland & Zennevallei” door. De Dilbeekse ICT schepen Lies Vereecke mocht afvaardigingen uit Halle, Drogenbos, Liedekerke, Linkebeek, Roosdaal, Ternat, Sint-Genesius-Rode, Affligem, Beersel, Gooik, Sint-Pieters-Leeuw en uiteraard Dilbeek verwelkomen.

Doel van dit overlegmoment was dat mensen uit lokale besturen die met ICT bezig zijn of zij die verantwoordelijk zijn voor ICT elkaar leren kennen en weten waar ze mee bezig zijn. Op die manier wordt de drempel verlaagd om ideeën en praktijkervaringen uit te wisselen. Je bent vaak sneller geholpen door een telefoontje naar een collega, dan door een mail naar een helpdesksysteem of een zoekmachine op het internet. Op termijn kan zelfs gedacht worden aan een vorm van samenwerking zoals een gezamenlijke aankoop van computermateriaal, het samen opstellen van veiligheidsplannen of raamcontracten, het aanwerven van gespecialiseerd personeel zoals een GIS-coördinator of een informatieveiligheidsconsulent, etc.

De eerste vergadering vormde de basis voor de verdere samenwerking. Er werd onder andere beslist welke vorm de volgende bijeenkomsten krijgen, welke doelen we voor ogen hebben en waar de focus zal liggen. Het is hierbij zeer duidelijk de bedoeling dat we van mekaar leren en niet steeds weer zelf het warme water uitvinden. De regionale kenniskring wordt ondersteund door de Vlaamse ICT organisatie V-ICT-OR en het autonoom provinciebedrijf VERA.

Voor meer informatie over regionale kenniskringen kunt u een kijkje nemen op deze webpagina (en deze) of mailen naar KPLO@v-ict-or.be.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!