Consortium rond “Open Standaarden Lokale Overheden” krijgt vorm!

16/02/2012     OSLO         5406     0

Gisteren (15/02/12) kwamen Belgacom, CCconsult, Cevi, Cipal, Invenso-Convenso, Fusebox, Microsoft, Schaubroek, Stad Antwerpen en Syx Automations bijeen in Sint-Niklaas met hun bevestigde interesse voor het V-ICT-OR project 'open standaarden lokale overheden' (project OSLO). Met dit bedrijvenconsortium zal worden gewerkt aan het inventariseren van de bestaande datastandaarden, om deze vast te leggen in een data- en informatieontsluitingsmodel voor lokale overheden. Het vastgelegde datakader zal zorgen voor zowel een vlotter interbestuurlijk gegevensverkeer tussen de besturen (koppeling met authentieke bronnen) en als een vlotter intrabestuurlijk gegevensverkeer binnen een bestuur (tussen de verschillende toepassingen). 

Eerdere nieuwsberichten rond dit project waren: 

Open Standaarden Lokale Overheden (OSLO) schiet uit de startblokken! (08/02/12)

V-ICT-OR plant de vlag en wil samenwerken aan de “Gemeente van de Toekomst” (07/12/11)

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!