Hogeschool Gent publiceert onderzoeksrapport over de (V)KBO

20/02/2012     Algemeen nieuws, CCSP en OSLO         4143     0

De Hogeschool Gent heeft in samenwerking met CORVE, V-ICT-OR en de VVSG een onderzoeksrapport gepubliceerd over de (Verrijkte) Kruispuntbank van Ondernemingen. Het rapport focust op de participatie van steden en gemeenten in het interbestuurlijke project (V)KBO.

Het onderzoek toont aan dat het gebruik van (V)KBO-gegevens in gemeenten nog vaak problematisch is. Lokale meningen over de datakwaliteit van de (V)KBO en de gebruiksvriendelijkheid van de toepassingen die (V)KBO ontsluiten komen uitgebreid aan bod. Daarnaast identificeren de onderzoekers verklaringen voor deze vaststellingen.

Het onderzoek wijst onder meer op een tekort aan interbestuurlijke samenwerking in deze casus en een gebrek aan een performant databeheer op het lokale niveau. Het onderzoek besluit met een pleidooi voor een gemeenschappelijke interbestuurlijke visie voor het (V)KBO-project, gebaseerd op een fundament van intensieve samenwerking en overleg tussen alle betrokken overheden.

Wil je het volledige rapport nalezen? Klik dan hier of bestel een hard copy via simon.vanderelst@hogent.be.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!