Open Knowledge Foundation krijgt lokale poot in België

21/02/2012     Algemeen nieuws en Open Data         3783     0

Op 9 februari 2012 kwamen verschillende Belgische opendata-pioniers samen in het Flander DC om de Open Knowledge Foundation Belgium op te richten. Daarmee volgt België Brazilië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk op om lokale afdelingen of chapters te bouwen van de internationale Open Knowledge Foundation (OKFN). Het OKFN zelf heeft als doel open kennis te promoten.

OKFN Chapter Belgium maakt dit jaar van open data een groot werkpunt. Open data zijn gegevens die vrij ter beschikking worden gesteld voor derden, zonder enige vorm van restricties of zonder dat er tussenstappen nodig zijn om de gegevens te bereiken. OKFN is niet het enige initiatief rond open data. Het zal dan ook nauw samenwerken met organisaties zoals V-ICT-OR, evenementen ondersteunen, initiatieven als het opendataforum promoten en veel meer.

Het eerste product van de nieuwe vereniging wordt Apps For Ghent (http://appsforghent.be). Op 24 maart ontsluit de Stad Gent heel wat data waar studenten en professionele hackers mee aan de slag kunnen. Op het einde van de dag worden prijzen uitgereikt voor de beste opgeleverde applicaties. In oktober volgt ook Leuven met Apps For Leuven.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!