Nieuwe website voor de eID

29/02/2012     Algemeen nieuws         3572     0

Op de home page van de nieuwe site www.eid.belgium.be wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen de klassieke doelgroepen burger, bedrijf en overheid. De site is gestructureerd uitgaande van het gebruik dat de bezoeker van de eID wil maken. De gewone gebruiker van de eID vindt er basisinformatie die geen enkele technische kennis vereist. Ontwikkelaars van toepassingen die juist op zoek zijn naar technische informatie, worden ook bediend. Er is gewerkt aan een uitgebreide en duidelijke rubriek met veelgestelde vragen.

Via een banner op de homepage wordt de bezoeker door een eenvoudige procedure geleid om de software te installeren, nodig voor het inlezen van de kaart met een kaartlezer.

Op de homepage staat ook de informatie van Doc Stop in de kijker, de dienst van het Rijksregister die toelaat om de kaart te blokkeren bij verlies of diefstal.

De look & feel van de site sluit aan bij het pictogram van de eID. Voor het ontwerp en de structuur van de site liet Fedict zich bijstaan door The Agency. Cypres nam de teksten onder handen en werkte de structuur nog verder uit.

De site is beschikbaar in vier talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!